Market place
vă punem la dispoziţie o gamă diversificată de articole naturale si ecologice.
     Datorită faptului că am crescut calitatea produselor noastre, iar preturile au rămas aproximativ la acelasi nivel, am reusit să ne facem cunoscuti si pe piata externă, sperând ca în timp, prin ridicarea standardelor, să dovedim clientilor nostri ca traditia are o valoare inestimabilă.
  Contact Firma

   Luând în considerare necesitatea actuală, de a asigura protecţia si calitatea mediului înconjurător, societatea noastră vă pune la dispoziţie   o   gamă   diversificată de articole   naturale si ecologice, venind în întîmpinarea cerinţelor pieţii cu produse ca : sfori, fire, saci, tesături, textile neţesute . Toate produsele sunt biodegradabile fiind fabricate din fire de iută 100% sau fire de iută în amestec cu alte fire (in, cânepă) .
   Societatea S.C. Industria Iutei S.A. inchiriază camere in caminul de tineret,la preturi avantajoase.
  • Pentru informaţii suplimentare, privind preţul, locaţia si caracteristicile camerelor disponibile, vă stăm la dispoziţie la sediul societăţii, zilnic(L-V) intre orele 8.oo - 16.oo sau tel. 0724.312.227.
   S.C. Industria Iutei S.A. pune la dispoziţie acţionarilor si persoanelor interesate următoarele :
 • Vizualizare Web : A N U N T U R I,  C O N V O C A T O A R E   2017  •  Afisare C O N V O C A T O R : AGEA 21-11-2017  • format PDF
Prezentare

Înfiintată în anul 1928

  •  În prezent cu un capital social de : 489.190 lei(RON), S.C. INDUSTRIA IUTEI S.A. are ca domeniu de activitate prelucrarea fibrei de iută, in si canepa în tesături, sfori, saci si diverse ambalaje, produse ale caror standarde de calitate în vederea producerii de fire, au crescut o data cu privatizarea societatii în 1995.
    Suntem o societate traditională, care a încercat, în opinia noastră chiar a reusit, să vinã în întâmpinarea clientilor oferindu-le produse care pe lângă faptul ca sunt de o calitate superioară au si preturi accesibile. Folosind materiale de cea mai bună calitate, cu ajutorului personalului calificat, care a fost atent selectionat si pregatit, am reusit sa iesim pe piată cu produse de larg consum în gospodarie, cooperativele mestesugăresti de mobilă si tapiterie, producerea de cabluri de tractiune, agricultură, industria automobilelor, constructii. Deasemenea, producem tesături care sunt folosite pentru ambalarea diferitelor produse, mărfuri sau materiale.

 

   Produse naturale, ecologice si biodegradabile


 

 
 
    Sforile din iută sau bbc realizate într-o gamă variată de grosimi (atât polierate cât şi nepolierate), sunt ambalate în folie de plastic de 6 sau 12 buc./box. Materia primă, naturală, ecologică şi biodegradabilă, recomandă utilizarea acestor produse, asigurându-se astfel protecţia şi pastrarea calităţii mediului înconjurător.
 
Highslide JS
Gheme si bobine sfoară iută
 
Highslide JS
Sacose pânză iută 32x 9x41.
 
    Sacoşele din ţesătură de iută 100% sau iută în amestec cu bbc, intr-o gamă variată de dimensiuni şi forme (cu sau fară burduf sau buzunar) asigură multiple întrebuinţări: de la ambalaj pentru sticle (simplu sau dublu şampanie), până la suport pentru plante medicinale cu uleiuri volatile. Totodată, prin caracteristicile sale, ţesătura de iută este ideală pentru realizarea de ştergare, şervete, decoraţiuni interioare de tip rustic.
 
 
Descriere
Iuta este o plantă anuală din familia „Malvaceae”.

    Iuta (Corchorus olitorius) este o plantă anuală din familia „Malvaceae” care se cultivă pentru fibrele obţinute din tulpina plantei, utilizate la confecţionarea sforilor, frânghiilor, ţesăturilor, pânzelor pentru saci sau a textilelor neţesute.

Utilizare

   In bucătăria arabă din Egipt, Tunisia si Libia planta este folosită la prepararea unor mancăruri. In celelalte tări prin prelucrarea plantei se obtin fibrele care sunt utilizate în industria textilă.

Plantă din familia „Malvaceae”

Iuta are o tulpină ierboasă care atinge 2,50 m înăltime, este lipsită de peri, are frunze de 4-10 cm, alungite eliptice la margini zimtate. Florile de culoare alb gălbuie, au 6 petale, atingând o lungime între 5 si 8 mm, sunt grupate cate două sau trei. Fructul se prezintă ca seminte negre colturoase de 1,5 - 2 mm lungime, asezate într-o capsulă cilindrică, usor curbată, ce atinge o lungime de 3,5 mm.
Tesături din iută

    Toate produsele fabricate din iută sau iută în amestec cu in sau cânepă (fibre naturale 100%) sunt ecologice, higroscopice si biodegradabile.

Tesături de iută

Vasta gama de tesături din iută în amestec cu in,cânepă sau bumbac,realizată în diferite dimensiuni si culori, cu care vă întîmpină societatea noastră, are avantajul a fi realizată din fire 100% naturale, determinînd ca produsele obtinute să fie usor de utilizat si întretinut avînd si o greutate specifică redusă.
 
    PRODUSE :

1) Sfori din iută sau bbc într-o gamă variată de grosimi (NM)   •  1,2/2   • 1,2/3   •  1,2/5   •  1,2/8   •  1,2/2/4   •  1,2/2/5  •  2,4/2   •  2/2   •  2/3   •  2/4   •  2/3/2   •  2/3/3.
    Sforile pot fi polierate sau nepolierate, ambalate în folie de plastic de 6 sau 12 buc./box, având destinaţii diverse: uz casnic, agricultură, uz industrial, tapiţerie, sere, etc.
2) Tesături medii si groase din iută, in, cânepă (fibre naturale, 100% ecologice) precum si ţesături mixte (în amestec cu bumbac etc) într-o gamă bogată de lăţimi si greutăţi astfel :
  •  greutăti între 97gr/mp - 1kg/mp.      •  lătimi intre 0,80 - 1,60 m
    Destinatia lor este diversă: ambalare, tapiţerie, feţe încăltaminte, îmbrăcăminte, marochinarie, repere insonorizanţi autoturisme, decoraţiuni interioare, suport autostrăzi etc.
3) Saci de iută - realizaţi din ţesătură de iută într-o gamă variată de dimensiuni. Datorită caracteristicilor specifice materiei prime, au întrebuiţări diverse în multe domenii de activitate (ambalaj produse agricole, plante medicinale, îndiguiri etc).
4) Textile netesute - realizate din fibre de in, cânepă, iută, cu sau fără suport textil, având :
  •  greutati între 300-1400 gr/mp      •  lătimi între 0,90-1,40m
    Destinaţia produselor neţesute: construcţii, drumuri, poduri, izolaţii fonice pentru autoturisme etc.
5) Presuri si covoare - realizate din fire de iută 100% pentru decoraţiuni interioare, cu gramaje de 1300 - 1600gr/mp.